Vedenjske spremembe mačk

Foto: Žurnal24 Ni vsako nenavadno vedenje bolezenski znak. (Foto: Shutterstock)
Mačke znajo izredno spretno prikriti, da se počutijo dobro, razlaga dr. Bruce Fogle v svojem delu Kaj se dogaja z mojo mačko.
Oglej si celoten članek

Lahko gre za obolenje
V divjini je to strategija, ki jim rešuje življenje, pravi Fogle. Nekatere preproste življenjske spremembe, kot so na primer srepenje, skrivanje ali pretirana poslušnost in mirnost, same po sebi sicer niso nevarne, lahko pa napovedujejo resna obolenja.

  • Napadalnost. Če mačka, ki je ponavadi prijazna, postane napadalna, je z njo morda kaj narobe. Pokličite veterinarja, ki vam bo dal navodila, kaj storiti.
  • Otopelost. Očitno pomanjkanje zanimanja za lastnika ali za okolje je pomemben kazalnik, ki pove, da je z mačko nekaj narobe. V primeru nenadne otopelosti morate mačko nujno peljati k veterinarju.
  • Spremembe v oglašanju. Nenormalni glasovi skoraj vedno opozarjajo, da gre za resno težavo, zaradi katere morate takoj poiskati veterinarjevo pomoč.
  • Šepanje. Šepanje lahko povzroči ugriz, poškodba ali zlomljena kost. Mačka lahko šepa tudi zaradi bolečin v hrbtu. Pokličite veterinarja, ki vam bo dal navodila, kaj je treba storiti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.