Vino za boljši spomin

Foto: Žurnal24 Vino naj bi okrepilo spomine na ne preveč pozitivne trenutke zabave.
Raziskave o škodljivosti in dobrih učinkih vina se nadaljujejo. Tako so znanstveniki z univerze v Aucklandu na Novi Zelandiji odkrili, da zmerno pitje vina pripomore k izboljšanju spomina.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki z Nove Zelandije so prišli do zanimivih ugotovitev, ki pa se marsikateremu navadnemu smrtniku zdijo nekoliko dvomljive. Odkrili so, da določena količina vina vpliva na možgane, kar naj bi se kazalo v izboljšanju spomina. Tako se boste na primer, kadar se na zabavi napijete, najverjetneje spomnili dejanj, na katera niste preveč ponosni (ples na mizi), saj vino okrepi spomine na ne preveč pozitivne dogodke.

"Najboljši način za okrepitev vaših možganov je, da jih stimulirate. Pri tem pazite na zmerno količino vina, ki je kozarec ali dva na dan," opozarja raziskovalka Maggie Kalev. Prav tako dodaja, da majhne količine alkohola vplivajo na spominjanje nevtralnih stvari, kot so objekti ali predmeti.

Do drugačnih rezultatov pa so prišli znanstveniki z inštituta za raziskave The Scripps in La Jolla iz Kalifornije, ki trdijo, da alkohol negativno vpliva na spominjanje podrobnosti (objektov in predmetov). Kalifornijski znanstveniki namreč trdijo, da se mnogi "veseljaki" po zaužitju alkohola lahko spomnijo le zabave, nikakor pa ne podrobnosti z nje.

Komu bi verjeli? Presodite iz lastnih izkušenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.