Voda za zdrav organizem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Društvo SVOOD prisega na zdravo življenje, zdravniki na cepljenje.
Oglej si celoten članek

Pri nas je precepljenost predšolskih otrok proti ošpicam zadnja leta 95-odstotna, zato je možnost širjenja ošpic v tej starostni skupini precej manjša, kot je bila. To je ob pojavu obolelih za ošpicami v Sloveniji dejala Alenka Kraigher z inštituta za varovanje zdravja.

Brezplačno do 18. leta

Po besedah Ondine Jordan Markočič z Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ljubljana lahko dajo starši otroka brezplačno cepiti do njegovega 18. leta, čeprav so v preteklosti cepljenje po programu zavrnili. Za samoplačnike cepljenje proti ošpicam na ZZV Ljubljana sicer stane 22 evrov. Primož Verbič iz Društva za svobodo odločanja (SVOOD) staršem, ki otroka niso dali cepiti, svetuje, naj poskrbijo za krepitev njegovega imunskega sistema. "Pravzaprav vsakomur svetujemo, naj živi zdravo, se izogiba stresu in predvsem pije dovolj vode – ta ima v organizmu čistilno funkcijo," opominja. "Od posameznikovega imunskega sistema je odvisno, ali bo zbolel in kako bo preboleval bolezen," pristavlja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.