Magazin
62 ogledov

Voda za zdrav organizem

deklica, plaža, punčka Shutterstock
Društvo SVOOD prisega na zdravo življenje, zdravniki na cepljenje.

Pri nas je precepljenost predšolskih otrok proti ošpicam zadnja leta 95-odstotna, zato je možnost širjenja ošpic v tej starostni skupini precej manjša, kot je bila. To je ob pojavu obolelih za ošpicami v Sloveniji dejala Alenka Kraigher z inštituta za varovanje zdravja.

Brezplačno do 18. leta

Po besedah Ondine Jordan Markočič z Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ljubljana lahko dajo starši otroka brezplačno cepiti do njegovega 18. leta, čeprav so v preteklosti cepljenje po programu zavrnili. Za samoplačnike cepljenje proti ošpicam na ZZV Ljubljana sicer stane 22 evrov. Primož Verbič iz Društva za svobodo odločanja (SVOOD) staršem, ki otroka niso dali cepiti, svetuje, naj poskrbijo za krepitev njegovega imunskega sistema. "Pravzaprav vsakomur svetujemo, naj živi zdravo, se izogiba stresu in predvsem pije dovolj vode – ta ima v organizmu čistilno funkcijo," opominja. "Od posameznikovega imunskega sistema je odvisno, ali bo zbolel in kako bo preboleval bolezen," pristavlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.