Magazin
17 ogledov

Okrepite otrokov imunski sistem

Otrokov imunski sistem krepite s sadjem in zelenjavo, priporočljivi pa so tudi p Žurnal24 main
Otroci, ki hodijo v vrtec ali šolo, pozimi zbolevajo pogosteje. Zato je pomembno vedeti, kako lahko imunski sistem vašega otroka okrepite sami.

Glavni vir vitaminov in mineralov sta sadje in zelenjava, ki naj ju otrok redno uživa. Otrokov jedilnik naj vsebuje sveža živila, žita, naravna sladila in čim manj konzervansov. Pozimi, ko je svežega sadja manj, je pomembno, da otrok dobiva tudi kakšen prehranski dodatek. Za imunski sistem so priporočljivi tudi vsi čebelji izdelki, med najboljšimi pa je zagotovo matični mleček.

Vsaj liter vode na dan
Otroku je poleg pravilne prehrane treba nuditi tudi veliko tekočine, ki ima pomembno vlogo pri izločanju škodljivih snovi iz organizma. Dnevno naj popije vsaj liter vode ali čaja, ki ga lahko osladite z medom.

Vsak dan na sprehod
Za izboljšanje otrokovega imunskega sistema je zelo pomembno gibanje na svežem zraku, zato si vsak dan vzemite najmanj pol ure časa in se z otrokom odpravite na sprehod. Poleg gibanja je pomembno tudi spanje, saj neprespani otroci zbolijo hitreje kot tisti, ki se dobro naspijo.

Skrb za higieno

Otroka že od malih nog navadite, da pravilno skrbi za higieno, saj lahko na ta način preprečite marsikatero bolezen in prehlad. Roke naj si redno umiva z milom, še posebej pa je to pomembno pred obrokom. Mlajšemu otroku redno čistite nosek, starejšega pa opozarjajte, naj si nos briše, kadar se pojavlja izcedek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.