Vrhunsko zaporniško vino

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Pinheiro da Cruz ni navadno vino in ne prihaja iz navadnega vinograda. Grozdje raste v vinogradu, ki ga obdelujejo zaporniki na jugu Portugalske.
Oglej si celoten članek

Za delo dobijo majhno plačo, bolj pomembna pa je večja fleksibilnost in vsaj občutek svobode. " Glavni namen proizvodnje je integracija zapornikov v družbo. Če pri tem proizvedemo še dobro vino, toliko bolje," je povedal nadzornik proizvodnje in strokovnjak za vino Antonio Matias. Proizvedejo okoli 25.000 litrov rdečega in 5000 litrov belega vina na leto, ki se prodaja po 40 ameriških dolarjev na steklenico in pije v najboljših lizbonskih restavracijah.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.