Magazin
13 ogledov

Vrhunsko zaporniško vino

1/2
Žurnal24 main
Pinheiro da Cruz ni navadno vino in ne prihaja iz navadnega vinograda. Grozdje raste v vinogradu, ki ga obdelujejo zaporniki na jugu Portugalske.

Za delo dobijo majhno plačo, bolj pomembna pa je večja fleksibilnost in vsaj občutek svobode. " Glavni namen proizvodnje je integracija zapornikov v družbo. Če pri tem proizvedemo še dobro vino, toliko bolje," je povedal nadzornik proizvodnje in strokovnjak za vino Antonio Matias. Proizvedejo okoli 25.000 litrov rdečega in 5000 litrov belega vina na leto, ki se prodaja po 40 ameriških dolarjev na steklenico in pije v najboljših lizbonskih restavracijah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.