Vrnila se je na kraj tragedije

Foto: EPA nizozemska kraljeva družina Foto: EPA nizozemska kraljeva družina Foto: EPA nizozemska kraljeva družina
Dve leti po moževi smučarski nesreči se je nizozemska princesa Mabel vrnila na kraj, kjer se je zgodila tragedija.
Oglej si celoten članek

Avstrijski Lech je mesto, ki je za vedno spremenilo življenje nizozemske kraljeve družine. Pred dvema letoma je princa Frisa pod sabo pokopal snežni plaz. 45-letnik je padel v komo in 18 mesecev zatem umrl.

Kraljeva družina se je zdaj vrnila na kraj tragedije. Pogumno so se nasmihali fotografom, čeprav jim verjetno ni bilo do smeha. "Seveda boli. Pomembno pa je, da se življenje družine vrne v ustaljene tirnice. Z njimi sta prišli tudi Frisovi hčerki. Neumno bi bilo, če bi se pretvarjali, da se ni nič zgodilo," pravi strokovnjak za nizozemski dvor, novinar Rob Savelberg.

Kraljeva družina v Lechu počitnikuje že od leta 1959. Kot kaže, te tradicije ne nameravajo spremeniti. S tem se očitno strinja tudi Frisova vdova Mabel, ki je delovala zelo optimistično. "Trenutki z vso družino so tudi zanjo nekaj posebnega. Življenje gre naprej. Za svoja otroka mora biti močna in jima pokazati, da se lahko spet veselijo," je dodal Savelberg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.