Magazin > VIP
26 ogledov

Vrnila se je na kraj tragedije

nizozemska kraljeva družina
1/3
EPA
Dve leti po moževi smučarski nesreči se je nizozemska princesa Mabel vrnila na kraj, kjer se je zgodila tragedija.

Avstrijski Lech je mesto, ki je za vedno spremenilo življenje nizozemske kraljeve družine. Pred dvema letoma je princa Frisa pod sabo pokopal snežni plaz. 45-letnik je padel v komo in 18 mesecev zatem umrl.

Kraljeva družina se je zdaj vrnila na kraj tragedije. Pogumno so se nasmihali fotografom, čeprav jim verjetno ni bilo do smeha. "Seveda boli. Pomembno pa je, da se življenje družine vrne v ustaljene tirnice. Z njimi sta prišli tudi Frisovi hčerki. Neumno bi bilo, če bi se pretvarjali, da se ni nič zgodilo," pravi strokovnjak za nizozemski dvor, novinar Rob Savelberg.

Kraljeva družina v Lechu počitnikuje že od leta 1959. Kot kaže, te tradicije ne nameravajo spremeniti. S tem se očitno strinja tudi Frisova vdova Mabel, ki je delovala zelo optimistično. "Trenutki z vso družino so tudi zanjo nekaj posebnega. Življenje gre naprej. Za svoja otroka mora biti močna in jima pokazati, da se lahko spet veselijo," je dodal Savelberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.