Vročica torkove noči

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nadaljevanje filma Vročica sobotne noči, ki nikoli ni bilo posneto.
Oglej si celoten članek

V Slovenskem mladinskem gledališču bo v sodelovanju z baletniki SNG Opera in balet Ljubljana danes ob 19.30 premierno uprizorjena drama Nickel Stuff.

Predstava je nastala po literarni predlogi znanega francoskega dramatika Bernarda-Marieja Koltèsa oziroma po njegovem filmskem scenariju iz leta 1985, ki nikoli ni zaživel kot film, čeprav ga je Koltès nameraval posneti sam. Film, v katerem si je Koltès kot glavnega junaka želel videti hollywoodskega zvezdnika Johna Travolto, se sicer ni zgodil, scenarij pa je ostal. Tekst je v knjižni obliki izšel šele pred kratkim in ga doslej, torej do danes, še nihče ni postavil na oder kot igro.

Filmska predstava
Scenarij je na nek način nadaljevanje Vročice sobotne noči (filma, ki je poleg Briljantine in Carrie Travolti konec 70. let prinesel večno slavo, op. a.). Film nikoli ni bil realiziran, scenarij pa je ostal,” je zmes Koltèsovega literarnega pisanja in filmov, ki jih je rad gledal v zasebnem življenju, opisal režiser predstave Ivica Buljan, ki je obiskovalcem Slovenskega mladinskega gledališča znan prav po gledaliških interpretacijah Koltèsovih del.

Scenarij razen nekaterih fragmentov še ni bil uprizorjen niti v Franciji, saj ga po besedah prevajalke Suzane Koncut nihče ne jemlje kot besedilo, ki bi se ga dalo postaviti na oder, s tem, kako prenesti film na oder, pa so se, kot pravi “slovenski Travolta” Primož Bezjak, največ ukvarjali tudi igralci. V njej poleg Bezjaka med drugim nastopajo Janja Majzelj, Neda Rusjan Bric, Ivo Godnič in Jose, pomembno vlogo pa imajo tudi plesalci ljubljanskega baleta, brez katerih bi si bilo plesne dvoboje v londonskem baru Nickel, kjer se igra odvija, 
težko predstavljati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.