Vse to v dar dobi župnik Martin Golob: Ne le superge, tudi luksuzna ura in torba

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Ljudje mi veliko podarijo, ker me imajo preprosto radi," pravi superzvezdnik med slovenskimi župniki.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden se je priljubljeni župnik Martin Golob, ki je v Sloveniji čisto pravi superzvezdnik in to ne le med verniki, znašel pod drobnogledom zaradi luksuznih superg. Omenjeni športni copati veljajo za zbirateljski kos, cena se giblje med 4 tisoč in 16 tisoč evrov, a ne Golobovi, njegovi so bili namreč darilo in so ponaredek, več o tem TUKAJ.

Čeprav se je večina postavila v bran Martinu Golobu, pa našemu bralcu oblačila priljubljenega župnika niso dala miru. Na uredništvo smo dobili fotografije, na katerih župnik nosi oblačila višjega in visokega cenovnega razreda, med njimi majico znamke Ralph Lauren, ki stane nad sto evrov, torbo Tommy Hilfiger, jakno Desigual, oblačila And by Andraž in vsaj tri različne ročne ure. 

"Veliko kosov dobim zastonj, tudi dve uri sem dobil v dar, med drugim tudi uro Tag Heuer, ki mi jo je podarilo podjetje. Uro znamke Jacques Lemans sem si kupil sam, ko sem postal duhovnik. Ko so opazili, da imam na sebi kose And by Andraž, sem nekaj novih kosov dobil od njih. Jakno Desigual sem si kupil sam, torbico Hilfiger pa sem dobil zastonj. Ljudje mi veliko podarijo, ker me imajo preprosto radi. Ne drži, da bi kot župnik po svetu mogel hoditi zanemarjen, težava pa je, če je človek vezan na materialne stvari. Važno je, da niso stvari tiste, na katere se človek zanese. Meni to ne pomeni veliko, veliko mi pomeni oseba, ki mi dar izroči. Pravzaprav je vse, kar imam en velik dar. Ne bi rad, da bi šel ljudem zaradi tega v nos," o luksuznih kosih pove Golob. 

Mladi župnik še dodaja, da ogromno dela in si vse te darove tudi zasluži: "Je pa res, da veliko delam, v zadnjih dveh letih je za mano 400 svetih krstov in 80 porok. In ko človek dela, si lahko privošči, to je na nek način zasluženo. V Svetem pismu piše, da je tudi delavec vreden svojega plačila. Me pa to prizadene, čudno se počutim ob takih stvareh, saj ne gre za bahanje. Ta poklic sem jaz, temu sem popolnoma predan in me take stvari osebno prizadenejo." 

Na našo prošnjo pa je tudi pojasnil, ali prejema plačo in koliko znaša njegov mesečni zaslužek in iz katerih naslovov prihaja. "Plače nimamo, živimo od darov. Na dan dobim za eno mašo, to je 23 evrov. Pri porokah in krstih mi dajo, kolikor kdo želi, pri pogrebih pa ne vzamem ničesar zase, to opravljam kot dobro delo. Dobim še dva honorarja, pri založbi Družina, kjer ustvarjam spletne vsebina za Aleteio, in na Gold TV, kjer zjutraj in zvečer vodim oddajo. Točnega zneska ne vem, mesečno dobim iz vseh teh naslovov približno 1000 evrov neto. Kar se tiče denarja za župnijo, vodim evidenco, kar jaz dobim v dar, pa evidence ne vodim, ker je to osebna stvar," je Martin Golob pojasnil za zurnal24.si. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 08:50 25. Oktober 2022.

    Mene nič ne moti v kaj je oblečen ali kaj ima. Sem pa presenečen, da pozna znamke. Torej ga zanimajo. …

  • 06:59 25. Oktober 2022.

    "Zame je skromen človek tisti, ki zmore izpolniti in slediti svojim željam, vendar zna biti zadovoljen tudi z malim. Tisti, …

  • 23:51 24. Oktober 2022.

    Bog jim odpusti, saj ne vedo kaj delajo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.