Vsega je kriv šef

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dobra novica za vse lenuhe, ki se otepajo dela, prihaja iz ZDA. Če verjamemo izsledkom nove raziskave, vas delo lahko stane tudi življenja.
Oglej si celoten članek

Na Združenju ameriških psihologov so predstavili izsledke raziskave, ki je pokazala, da so slabi šefi v veliki meri odgovorni za slabo počutje zaposlenih, poročajo ameriški mediji.

Stres ubija

Petinsedemdeset odstotkov zaposlenih trdi, da je za vse slabo na delovnem mestu odgovoren njihov šef. V največji meri slabi šefi pripomorejo k povečanemu stresu na delovnem mestu, stres pa dokazano tudi ubija. Stres na delovnem mestu ni škodljiv samo za zaposlene, ampak naredi veliko slabega tudi za poslovanje podjetja in celotno gospodarstvo.

Pomanjkanje delovnih mest

Poleg šefov pa naj bi na zdravje vplivalo tudi pomanjkanje delovnih mest. V zadnjem času, ko je ekonomska nevihta terjala veliko izgub delovnih mest, so znanstveniki ugotovili, da je vse več brezposelnih oseb predebelih. To naj bi bilo povezano s pomanjkanjem telesne vadbe, trdijo izsledki raziskave, ki jo je izvedlo biomedicinsko raziskovalno središče Pennington.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.