Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Vsega je kriv šef

Stres je v zadnjih letih postal stalnica v vsakdanjem življenju. (Foto: Shutters Žurnal24 main
Dobra novica za vse lenuhe, ki se otepajo dela, prihaja iz ZDA. Če verjamemo izsledkom nove raziskave, vas delo lahko stane tudi življenja.

Na Združenju ameriških psihologov so predstavili izsledke raziskave, ki je pokazala, da so slabi šefi v veliki meri odgovorni za slabo počutje zaposlenih, poročajo ameriški mediji.

Stres ubija

Petinsedemdeset odstotkov zaposlenih trdi, da je za vse slabo na delovnem mestu odgovoren njihov šef. V največji meri slabi šefi pripomorejo k povečanemu stresu na delovnem mestu, stres pa dokazano tudi ubija. Stres na delovnem mestu ni škodljiv samo za zaposlene, ampak naredi veliko slabega tudi za poslovanje podjetja in celotno gospodarstvo.

Pomanjkanje delovnih mest

Poleg šefov pa naj bi na zdravje vplivalo tudi pomanjkanje delovnih mest. V zadnjem času, ko je ekonomska nevihta terjala veliko izgub delovnih mest, so znanstveniki ugotovili, da je vse več brezposelnih oseb predebelih. To naj bi bilo povezano s pomanjkanjem telesne vadbe, trdijo izsledki raziskave, ki jo je izvedlo biomedicinsko raziskovalno središče Pennington.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.