Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Za zajtrk vodka, za kosilo vino

koktejl Shutterstock
V britanski oddaji This Morning so gostili najstnico, ki strada z namenom, da lahko pije alkohol. Alkoreksija je med mladimi vse bolj pogosta.

Najstnica je v oddaji priznala, da se raje odpove hrani kot pa alkoholu. V nedeljo in ponedeljek ne je ničesar, v torek poje nekaj koščkov lubenice ali pest jagod, dva krekerja in čaj z mlekom. V sredo si v celem dnevu privošči samo dva koščka lubenice. Edino, kar si privošči v neomejenih količinah, je alkohol. V oddaji je še priznala, da vsak dan pije vino in vodko. Takšnega režima se drži že dve leti in pol, v tem času pa je shujšala na 42 kilogramov. Pestijo jo podobne težave, kot jih imajo tisti, ki imajo anoreksijo – odpadajo ji lasje, nima menstruacije, strokovnjaki pa ji napovedujejo, da bo tako preživela največ dve leti.

Škodljivi učinki jih ne zanimajo

Strokovnjaki ugotavljajo, da je alkoreksija med mladimi dekleti vse bolj pogosta. Mladih "žurerk" škodljivi učinki alkohola ne zanimajo, zanima jih le lepa postava. Ker pa alkohol vsebuje veliko kalorij, je za lepo postavo treba poskrbeti s stradanjem. Kar 30 odstotkov mladih deklet, starih med 18 in 24 let, pred odhodom na zabavo, kjer bodo uživala alkohol, ne je ničesar, pravijo izsledki raziskave, ki so jo opravili v ZDA. Ker gre za kombinacijo anoreksije in povečanega vnosa alkohola, so posledice alkoreksije za zdravje zelo resne in imajo še ogromno škodljivih učinkov.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.