Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Hrvati se po zaposlitvi zredijo

tehtnica Shutterstock
Na Hrvaškem je bolj zdravo biti brezposeln kot pa zaposlen, vsaj sodeč po raziskavi spletnega portala Mojposao.hr. Ta je namreč pokazala, da se Hrvati, potem ko dobijo službo, povprečno zredijo za slabih osem kilogramov.

Med glavnimi razlogi za dodatne kilograme so stres, sedenje, preskakovanje obrokov in premalo spanja. Po zaposlitvi sta se zredili kar dve tretjini delavcev, le 13 odstotkom pa je nato uspelo shujšati. Vsak deseti je po zaposlitvi ohranil enako telesno težo.

Moški bolj kot ženske

S čezmerno težo se po zaposlitvi sicer bori več moških, 64 odstotkov, v primerjavi z 61 odstotki žensk. Moški sicer povprečno pridobijo tudi več kilogramov kot ženske – približno deset. Več kot polovica od 500 anketiranih med premorom v službi lakoto ponavadi poteši v pekarnah, lokalih s hitro hrano in v trgovinah. Petindvajset odstotkov jih med premorom v službi zaužije sadje, le tretjina pa si lahko privošči kuhan obrok. Slabe tri četrtine anketiranih med službo redno jedo čips, slane palčke, piškote in podobne izdelke.

Tretjina debelih

Kot dodaja spletna stran Mojposao.hr, samo 12 odstotkov hrvaških podjetij subvencionira rekreacijo svojim delavcem. Zato tudi ne preseneča, da ima polovica Hrvatov odvečne kilograme, približno tretjina pa je debelih. Portal sicer pohvali 43 odstotkov anketiranih, ki so že začeli boj proti odvečnim kilogramom. Osem odstotkov vprašanih nekaj dodatnih kilogramov sploh ne skrbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.