Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Slovenci bolj ozaveščeni kot Hrvati

sončenje Shutterstock
Slovenci smo v primerjavi z našimi sosedi Hrvati bolj ozaveščeni o nevarnosti nezaščitenega sončenja, kremo za sončenje pa najbolj pridno uporablja mlajša generacija.

Letos je kremo za sončenje že uporabilo 68 odstotkov Slovencev, Hrvatov pa 18 odstotkov manj. Štirideset odstotkov uporabnikov pravi, da porabijo približno eno kremo na leto.

Bolj pridne pri uporabi krem z zaščitnim faktorjem so pripadnice nežnejšega spola – med uporabniki je 54 odstotkov žensk in 46 odstotkov moških, o zdravem sončenju pa je najbolj ozaveščena mlajša generacija. Največ, 31 odstotkov, uporabnikov je starih od 15 do 29 let, najmanj, 12,3 odstotka, pa je starejših od 60 let.

Ozaveščenost o nevarnih posledicah izpostavljanja soncu narašča tudi z izobrazbo. Med Slovenci, ki uporabljajo kreme za zaščito pred soncem, je nadpovprečno veliko višje in visoko izobraženih, medtem ko nižje izobraženi takšno zaščito uporabljajo redkeje. Raziskava je pokazala tudi, da so uporabniki krem za sončenje tudi na splošno boljši potrošniki, uživajo v nakupovanju, veliko denarja porabijo za osebno kozmetiko, najraje pa jo kupujejo v specializiranih drogerijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.