Magazin > Lepota & telo
3 ogledov

Vsem kremam ne gre zaupati

sončenje Shutterstock
Ležanje na plaži in neposredno nastavljanje soncu sta že nekaj let odsvetovani, vendar sonce tudi sicer doseže našo kožo.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so testirali 15 sredstev za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 30. Znova ugotavljajo, da lahko tudi za prijazno ceno dobimo dober izdelek.

Pod lupo tudi naravno

"Če smo lani na testu sredstev s srednjim zaščitnim faktorjem ugotavljali, da so se slabše odrezali celo nekateri izdelki, ki so naprodaj samo v lekarnah, pa je letos črno piko dobil izdelek, ki ga je mogoče kupiti samo v neposredni prodaji, in eden izmed ekoizdelkov, kar pa nikakor ne pomeni, da ekološka kozmetika pri zaščiti pred soncem ne pomaga, saj to dokazuje drugi ekoizdelek na testu," razlaga Boštjan Okorn, vodja testiranja na ZPS.

Nič ni stoodstotno

Izogibajte se opoldanskemu soncu, tudi sredstva za sončenje z visokim faktorjem SPF ne zagotavljajo popolne zaščite pred ultravijoličnim sevanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.