Vsem kremam ne gre zaupati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ležanje na plaži in neposredno nastavljanje soncu sta že nekaj let odsvetovani, vendar sonce tudi sicer doseže našo kožo.
Oglej si celoten članek

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so testirali 15 sredstev za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 30. Znova ugotavljajo, da lahko tudi za prijazno ceno dobimo dober izdelek.

Pod lupo tudi naravno

"Če smo lani na testu sredstev s srednjim zaščitnim faktorjem ugotavljali, da so se slabše odrezali celo nekateri izdelki, ki so naprodaj samo v lekarnah, pa je letos črno piko dobil izdelek, ki ga je mogoče kupiti samo v neposredni prodaji, in eden izmed ekoizdelkov, kar pa nikakor ne pomeni, da ekološka kozmetika pri zaščiti pred soncem ne pomaga, saj to dokazuje drugi ekoizdelek na testu," razlaga Boštjan Okorn, vodja testiranja na ZPS.

Nič ni stoodstotno

Izogibajte se opoldanskemu soncu, tudi sredstva za sončenje z visokim faktorjem SPF ne zagotavljajo popolne zaščite pred ultravijoličnim sevanjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.