Vstopite v Muzej robotov

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Umetnostna galerija Maribor od 29. septembra do 6. novembra 2011 gosti razstavo Muzej robotov, ki jo je odprl performans Ognjena slika Sanele Jahić.
Oglej si celoten članek

Razstava Muzej robotov predstavlja umetniška dela avtorjev in avtoric, ki so se od druge polovice devetdesetih let 20. stoletja do danes tematsko ukvarjali z roboti.

Pri tem so izhajali iz različnih umetniških praks in tradicij; od novomedijske, digitalne in kibernetične umetnosti do prostorskih instalacij, performansa in konceptualne umetnosti.

Projekt zajema raziskovanje, produkcijo in razstavo robotov ter z njimi povezane kulturne vsebine. Roboti vključujejo softversko umetnost, intermedijske instalacije in performans.

V slovenski umetnosti se roboti pojavljajo zadnjih dvajset let pri avtorjih, kot so Srečo Dragan, Dušan Bučar, Luka Drinovec, Borut Savski, Stefan Doepner, Boštjan Kavčič in drugi. Do sedaj je bilo izvedenih petnajst projektov, ki so se navezovali na robote in so bili večinoma vključeni v mariborski festival MFRU (1995-2008).

Cena vstopnice ni znana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.