Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Vstopite v Muzej robotov

Muzej robotov Arhiv organizatorja
Umetnostna galerija Maribor od 29. septembra do 6. novembra 2011 gosti razstavo Muzej robotov, ki jo je odprl performans Ognjena slika Sanele Jahić.

Razstava Muzej robotov predstavlja umetniška dela avtorjev in avtoric, ki so se od druge polovice devetdesetih let 20. stoletja do danes tematsko ukvarjali z roboti.

Pri tem so izhajali iz različnih umetniških praks in tradicij; od novomedijske, digitalne in kibernetične umetnosti do prostorskih instalacij, performansa in konceptualne umetnosti.

Projekt zajema raziskovanje, produkcijo in razstavo robotov ter z njimi povezane kulturne vsebine. Roboti vključujejo softversko umetnost, intermedijske instalacije in performans.

V slovenski umetnosti se roboti pojavljajo zadnjih dvajset let pri avtorjih, kot so Srečo Dragan, Dušan Bučar, Luka Drinovec, Borut Savski, Stefan Doepner, Boštjan Kavčič in drugi. Do sedaj je bilo izvedenih petnajst projektov, ki so se navezovali na robote in so bili večinoma vključeni v mariborski festival MFRU (1995-2008).

Cena vstopnice ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.