Z Anito do oskarja tudi Slovenija

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Del filma Neskončna lepota (La grande bellezza) Paola Sorrentina, ki je letos dobil oskarja za najboljši tujejezični film, je igralka slovenskih korenin Anita Kravos.
Oglej si celoten članek

39-letna igralka Anita Kravos, ki v z oskarjem nagrajenem filmu Neskončna lepota igra umetnico Talio Concept, je po mami Slovenka, poroča Primorski dnevnik. Igralka, katere pravo ime je Antonella Cerminara, se je rodila leta 1974 v Trstu. Ko je imela tri leta, se je družina preselila v vas Sovodnje ob slovensko-italijanski meji, kjer je Anita obiskovala slovenski vrtec in osnovno šolo.

Po srednji šoli se je vpisala na univerzo v Benetkah, kjer je študirala jezike. Anita namreč tekoče govori kar šest jezikov, in sicer zna italijansko, slovensko, angleško, rusko, francosko in nemško. Z igro se je začela ukvarjati že v srednji šoli na Goriškem, leta 1998 pa se je iz Benetk preselila v Moskvo, kjer je študirala na prestižni ruski akademiji za dramsko umetnost GITIS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.