Magazin > Film & Glasba & TV
105 ogledov

Z Anito do oskarja tudi Slovenija

Anita Kravos FameFlynet
Del filma Neskončna lepota (La grande bellezza) Paola Sorrentina, ki je letos dobil oskarja za najboljši tujejezični film, je igralka slovenskih korenin Anita Kravos.

39-letna igralka Anita Kravos, ki v z oskarjem nagrajenem filmu Neskončna lepota igra umetnico Talio Concept, je po mami Slovenka, poroča Primorski dnevnik. Igralka, katere pravo ime je Antonella Cerminara, se je rodila leta 1974 v Trstu. Ko je imela tri leta, se je družina preselila v vas Sovodnje ob slovensko-italijanski meji, kjer je Anita obiskovala slovenski vrtec in osnovno šolo.

Po srednji šoli se je vpisala na univerzo v Benetkah, kjer je študirala jezike. Anita namreč tekoče govori kar šest jezikov, in sicer zna italijansko, slovensko, angleško, rusko, francosko in nemško. Z igro se je začela ukvarjati že v srednji šoli na Goriškem, leta 1998 pa se je iz Benetk preselila v Moskvo, kjer je študirala na prestižni ruski akademiji za dramsko umetnost GITIS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.