Z masažo nad celulit

Foto: Žurnal24 Če boste masažo izvajali redno, bo napredek kmalu viden. (Foto: Shutterstock)
Masaža spodbuja in pospešuje krvni pretok, razgrajuje maščobne blazinice, pomaga odstraniti odpadne snovi iz telesa in učvrstiti telo. Kako se najučinkoviteje lotiti proticelulitne masaže?
Oglej si celoten članek

Zastajanje tekočine, ki ovira normalno preskrbo celic s potrebnimi hranilnimi snovmi in odplavljanje odpadnih snovi iz podkožja, povzroča kopičenje odvečnih snovi v tkivu in shranjevanje med celice in maščobo. Zaradi njihovega nabiranja se manjša pretok krvi, zaradi tega pa se začne oblikovati celulit.

Brez bolečin
Masaža spodbudi premikanje tekočin, ki zastajajo v tkivih, in jih pomaga izločiti, na ta način pa pomarančna koža postaja manj vidna. Za odstranjevanje celulita je najprimernejša nežna masaža, ki jo lahko stopnjujete, a nikoli do te mere, da bi občutili kakršnokoli nelagodje ali bolečine.

Če želite, da bo masaža učinkovita, upoštevajte nekaj osnovnih vodil:

  • najboljši učinek boste dosegli s polurno masažo, nikoli pa se ne masirajte manj kot 15 minut
  • masirajte se vsak večer pred spanjem
  • pred masažo si segrejte roke (z gnetenjem druge ob drugo)


Postopek masaže:

  1. Sklenite roki. Raztegnite dlani in z njimi naredite sklenjen krog okoli gležnja. Dlani imejte sklenjene tako, da se palca in mezinca obeh rok stikata na eni in drugi strani gležnja. Z rokami se čvrsto primite in jih potegnite proti vrhu nog, vse do stegen. Postopek večkrat ponovite.
  2. Ščipanje. Na najbolj prizadetem delu nog  z blazinicami prstov tvorite gibe, kot bi se nežno ščipali. Pri tem z dvema prstoma primite večjo količino kože in jo dvigujte od telesa. Ne vztrajajte dolgo časa na isti točki, temveč roki premikajte po prizadetem območju, da spodbudite prekrvavitev celotnega tkiva.
  3. Gnetenje. Kožo primite z vsemi prsti in jo gnetite s krožnimi gibi. Predstavljajte si, da gnetete testo, to tehniko pa uporabite predvsem na stegnih, bokih in zadnjici. Gnetenje ni primerno na predelu trebuha.
  4. Masaža s členki. Roke stisnite v pesti in s členki prstov pritiskajte v telo. Ta način uporabite samo za odpravljanje celulita na stegnih in zadnjici.
  5. Ponovite prvi korak. Vrnite se v začetno fazo. Z razprtimi dlanmi se dotikajte telesa, vse od gležnjev do zadnjice in dimelj ter tako vnovič vzpostavite prekrvavitev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.