Z masažo nad krče

Foto: Žurnal24 Priporočljiv je počitek z dvignjenimi nogami. (Foto: Shutterstock)
Krči v nogah so v nosečnosti pogost pojav, pri katerem najbolj pomaga masaža in nežno raztezanje mišic.
Oglej si celoten članek

Krči v nogah so skoraj neizogiben del nosečnosti in so z vsakim tednom pogostejši in bolj boleči. Najpogosteje se pojavljajo ponoči, ko se telo sprosti. Razlog za njihov nastanek še ni povsem raziskan, strokovnjaki pa domnevajo, da jih povzroča pomanjkanje kalcija ali magnezija. Lahko so tudi posledica slabega kroženja krvi, še posebej v primeru, če nosečnica veliko sedi.

Pozabite na visoke pete
V primeru krčev v nogah najbolj pomaga masaža prizadetih delov, oporne nogavice, veliko hoje, plavanje, raztegovanje in razgibavanje nog. Nosečnicam, ki imajo težave s krči, se odsvetuje hoja v visokih petah, priporočljiv pa je počitek z dvignjenimi nogami. Pomembno je tudi, da nosečnica spije najmanj osem kozarcev vode dnevno, saj ta pomaga uravnavati določene fizične spremembe v organizmu.

Ohranite mirno kri

Ginekologi svetujejo, naj nosečnica, ki jo iz spanja zbudijo krči, ostane mirna, potisne prste navzgor in nežno zmasira boleče mišice, pri tem pa ji lahko pomaga partner. Če so mišice čez nekaj časa še vedno razbolele, jih je priporočljivo zmasirati z ledom ali namakati v topli kopeli. Če so krči zelo pogosti in hudi, mora nosečnica o tem obvestiti svojega ginekologa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.