Tveganja, ki jih prinašajo mokre kopalke

Foto: Skaya Velvet
Foto: Skaya Velvet
Dame, zato se je vredno preobleči v suhe kopalke …
Oglej si celoten članek

Bakterije živijo na toplih in vlažnih mestih, zato je pod vašimi mokrimi kopalkami njihov popoln življenjski prostor. Če si jih ne preoblečete, lahko tvegate naslednje infekcije …

Infekcija urinarnega trakta
Mokre kopalke lahko izzovejo infekcijo urinarnega trakta, ki pa ni le neprijetna, temveč tudi nevarna, če se jo ne zdravi z antibiotiki. Lahko se namreč preseli tudi na maternico in jajčnike.

Glivična infekcija
Srbečica in pekoč občutek pri uriniranju sta znaka glivične infekcije, ki se zdravi s posebnimi svečkami in mazili. Mokre kopalke tovrstno infekcijo tako izzovejo kot poslabšajo, saj je vlažno in toplo okolje raj za glivice.

Vaginalna bakterijska infekcija
Tovrstna infekcija se zelo pogosto pojavi, če hodimo naokoli v mokrih kopalkah, saj preveč vlage poruši naravno pH vrednost nožnice. Obilni izcedek in neprijeten vonj sta prva znaka tovrstne infekcije, ki se jo najbolj učinkovito zdravi z antibiotiki. 

Če se želite izogniti zgoraj naštetim težavam, se po vsakem kopanju, sploh v bazenu, stuširajte in oblecite v suhe kopalke. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.