Z najdeno živaljo čim prej k veterinarju

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če boste skrbniki hišnega ljubljenčka postali prvič, je veterinarja smiselno izbrati, še preden žival prinesete domov.
Oglej si celoten članek

“Kadar se odločite za posvojitev mladiča, ki je videti zdravo in nima znakov bolezni, žival za nekaj dni nastanite doma, tako da se drug na drugega nekoliko navadite in spoznate,” pravijo v veterinarski ambulanti Diagnoza. Kot nadaljujejo, vam bo to prišlo prav tudi pri nadaljnjem posvetu z veterinarjem.

“Če pa se odločite posvojiti starejšo žival, ki ste jo našli na cesti, z obiskom veterinarja nikar ne oklevajte,” opozarjajo na Diagnozi in dodajajo, da je “najdenčke najbolje pripeljati k veterinarju tudi, ko se odločite za posvojitev  in imate doma že kakšno žival, ki je sicer zdrava.” Če se odločite za posvojitev brezdomne živali, doma pa vas že čaka kakšen ljubljenček, novo žival najprej peljite k veterinarju, šele nato domov.

Ponekod so prvi celo brezplačni

Razlike. Preden se z ljubljenčkom odpravite k veterinarju, je smiselno preveriti cene prvih pregledov v različnih veterinarskih ambulantah, saj so ti ponekod celo brezplačni. Razlike so sicer tudi do več kot 30 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.