Magazin
3 ogledov

Z najdeno živaljo čim prej k veterinarju

kuža in muca Shutterstock
Če boste skrbniki hišnega ljubljenčka postali prvič, je veterinarja smiselno izbrati, še preden žival prinesete domov.

“Kadar se odločite za posvojitev mladiča, ki je videti zdravo in nima znakov bolezni, žival za nekaj dni nastanite doma, tako da se drug na drugega nekoliko navadite in spoznate,” pravijo v veterinarski ambulanti Diagnoza. Kot nadaljujejo, vam bo to prišlo prav tudi pri nadaljnjem posvetu z veterinarjem.

“Če pa se odločite posvojiti starejšo žival, ki ste jo našli na cesti, z obiskom veterinarja nikar ne oklevajte,” opozarjajo na Diagnozi in dodajajo, da je “najdenčke najbolje pripeljati k veterinarju tudi, ko se odločite za posvojitev  in imate doma že kakšno žival, ki je sicer zdrava.” Če se odločite za posvojitev brezdomne živali, doma pa vas že čaka kakšen ljubljenček, novo žival najprej peljite k veterinarju, šele nato domov.

Ponekod so prvi celo brezplačni

Razlike. Preden se z ljubljenčkom odpravite k veterinarju, je smiselno preveriti cene prvih pregledov v različnih veterinarskih ambulantah, saj so ti ponekod celo brezplačni. Razlike so sicer tudi do več kot 30 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.