Z naslovnico revije grdo užalili Sereno Williams

Foto: Epa
Foto: Epa
Ena najboljših teniških igralk na svetu se že celo kariero bori s temi očitki.
Oglej si celoten članek

Revija GQ je na eni izmed svojih nedavnih naslovnic teniško igralko Sereno Williams okronala za žensko leta, le da so besedo ženska zapisali v navednicah. To je močno razburilo njene oboževalce, saj se Serena zaradi svoje konstitucije in moči že celo kariero spopada z očitki, da spada v moški šport. Oboževalci so mnenja, da je bila to slaba odločitev, če vzamemo v obzir, da se Serena in njena sestra Venus že dvajset let spopadata z nasilnimi spolnimi očitki.

Magazin Video: Serena Williams prepeva napol gola

Ustvarjalci revije se niso takoj odzvali na napade, je pa eden od odgovornih, Mick Rouse, na Twitterju pojasnil, da gre za napis oblikovalca Virgila Abloha, ki v svojih napisih pogosto uporablja navednice. Virgil je v preteklosti sodeloval tudi s Sereno, ki je imela na svojih oblačilih med odprtim prvenstvom Združenih držav na majicah napisa "logo" in "Serena".

"Zakaj?!" Serena osupla nad priznanjem trenerja

A oboževalcev to ni pomirilo, saj pravijo, da je to le prililo olje na ogenj, s katerim se Serena bori že celo življenje. "Dejali so mi, da ne spadam v ženski šport, da spadam v moškega, to pa zato, ker sem videti močnejša od večine žensk. A močno sem garala in ponosna sem na telo, s katerim sem se rodila," je pred časom povedala Williamsova.

Foto: Twitter Serena Williams

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:34 15. November 2018.

    Upravičeno je lahko ponosna na telo, ker to bi samo kako generacijo nazaj (in mogoče tudi kako generacijo v prihodnost) …

  • 11:23 15. November 2018.

    No "glih" na telo pa res ne moreš biti ponosna. Si pa lahko na uspehe!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.