Za katere filme so morale poginiti živali

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pred nekaj dnevi smo poročali, da so med snemanjem TV serije Luck poginili trije konji. Pogini živali v filmskem svetu pa žal niso redkost.
Oglej si celoten članek

1894 – Rat Killing. Thomas Edison je posnel terierja, ki raztrga več podgan.

1903 –  Electrocuting an Elephant. Thomas Edison je posnel konec slona Topsyja, ki je v zabaviščnem parku ubil svojega trenerja. Ta naj bi mu pred tem v hrano vrgel prižgano cigareto. Topsyja so elektrificirali, v filmu pa je vidno, kako se žival pred smrtjo zvija od bolečin.

1906 – Terrier vs. Wildcat. Dokumentarec, ki prikazuje, kako pes raztrga mačko.

1918 – Tarzan of the Apes. Elmo Lincoln, prvi hollywoodski Tarzan, je med snemanjem ubil leva, s katerim se je moral boriti. Žival so pred „bojem“ omamili, igralec pa je leva nato zabodel.

1925 – Ben Hur. Med snemanjem dirke s konjskimi vpregami naj bi poginilo najmanj 100 konjev.

1928 –  Simba. Gre za zbirko treh filmov, ki so jih posneli v Afriki. V enem od prizorov je prikazano, kako plemena lovijo in ubijajo leve. Pokol so lahko posneli, ker živali niso mogle zbežati, saj so lovišče obkolili z avtomobili.

1930 –  The Silent Enemy. Prizor boja med medvedom in pumo je šokiral marsikoga. Živali so pred snemanjem več dni brez hrane zadrževali v kletkah, nato pa so ju hkrati izpustili v ring, kjer sta se borili za poginulo srno.

1931 –  Trader Horn. Prvi dokumentarec, ki so ga snemali v Afriki. Režiser je nekaj prizorov posnel v Mehiki, ker bi ga drugje kaznovali zaradi mučenja živali. Filmar je lačne leve spustil v ogrado, kjer so lotili živih hijen, opic in divjadi.

1936 – The Charge of the Light Brigade. Med snemanjem boja je poginilo 25 konjev.

1939 – Jesse James. Poginil je konj, ki so ga vrgli s pečine v reko. Prizor je bil tako šokanten, da so ustanovili organizacijo, ki je bdela nad snemanji z živalmi.

1979 – Apokalipsa zdaj. Na pol so prerezali bika.

1980 – Heaven's Gate. Poginili so štirje konji. Enemu od njih so na trebuh privezali eksploziv, da ga je vrglo v zrak.

Cannibal Holocaust. Prizor, v katerem igralec ubije opico, so posneli dvakrat, tako da sta morali umreti dve živali.

1981 – Reds. Med galopom konjem so po tleh nastavili zanke. Kar nekaj jih je poginilo zaradi padca.

1984 – The Heart of the Stag. Za jelena je bilo snemanje v Novi Zelandiji preveč. Da bi rešili prizor, so mu odrezali glavo, s katero se je v bližnjem posnetku nato boril igralec.

1988 – Project X. Mučili naj bi več opic. 

Rambo 3
: Tudi tu so konjem nastavili ovire, čez katere so nato padli.

1999 – The Thirteenth Warrior. Poginila sta dva konja. Enega so uspavali, ker je žica hudo poškodovala njegovo nogo.

2005 – Manderlay. Igralec John C. Reilly je med snemanjem filma dal odpoved, ker so ubili osla. Prizor so nato izrezali iz filma.

2009 – Kuhati zgodovino. V dokumentarcu o vojaških kuharjih so bili gledalci šokirani tudi nad prizori pokola živali. Nazorno so namreč pokazali klanje krav in prašičev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.