Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Za katere filme so morale poginiti živali

ben hur Žurnal24 main
Pred nekaj dnevi smo poročali, da so med snemanjem TV serije Luck poginili trije konji. Pogini živali v filmskem svetu pa žal niso redkost.

1894 – Rat Killing. Thomas Edison je posnel terierja, ki raztrga več podgan.

1903 –  Electrocuting an Elephant. Thomas Edison je posnel konec slona Topsyja, ki je v zabaviščnem parku ubil svojega trenerja. Ta naj bi mu pred tem v hrano vrgel prižgano cigareto. Topsyja so elektrificirali, v filmu pa je vidno, kako se žival pred smrtjo zvija od bolečin.

1906 – Terrier vs. Wildcat. Dokumentarec, ki prikazuje, kako pes raztrga mačko.

1918 – Tarzan of the Apes. Elmo Lincoln, prvi hollywoodski Tarzan, je med snemanjem ubil leva, s katerim se je moral boriti. Žival so pred „bojem“ omamili, igralec pa je leva nato zabodel.

1925 – Ben Hur. Med snemanjem dirke s konjskimi vpregami naj bi poginilo najmanj 100 konjev.

1928 –  Simba. Gre za zbirko treh filmov, ki so jih posneli v Afriki. V enem od prizorov je prikazano, kako plemena lovijo in ubijajo leve. Pokol so lahko posneli, ker živali niso mogle zbežati, saj so lovišče obkolili z avtomobili.

1930 –  The Silent Enemy. Prizor boja med medvedom in pumo je šokiral marsikoga. Živali so pred snemanjem več dni brez hrane zadrževali v kletkah, nato pa so ju hkrati izpustili v ring, kjer sta se borili za poginulo srno.

1931 –  Trader Horn. Prvi dokumentarec, ki so ga snemali v Afriki. Režiser je nekaj prizorov posnel v Mehiki, ker bi ga drugje kaznovali zaradi mučenja živali. Filmar je lačne leve spustil v ogrado, kjer so lotili živih hijen, opic in divjadi.

1936 – The Charge of the Light Brigade. Med snemanjem boja je poginilo 25 konjev.

1939 – Jesse James. Poginil je konj, ki so ga vrgli s pečine v reko. Prizor je bil tako šokanten, da so ustanovili organizacijo, ki je bdela nad snemanji z živalmi.

1979 – Apokalipsa zdaj. Na pol so prerezali bika.

1980 – Heaven's Gate. Poginili so štirje konji. Enemu od njih so na trebuh privezali eksploziv, da ga je vrglo v zrak.

Cannibal Holocaust. Prizor, v katerem igralec ubije opico, so posneli dvakrat, tako da sta morali umreti dve živali.

1981 – Reds. Med galopom konjem so po tleh nastavili zanke. Kar nekaj jih je poginilo zaradi padca.

1984 – The Heart of the Stag. Za jelena je bilo snemanje v Novi Zelandiji preveč. Da bi rešili prizor, so mu odrezali glavo, s katero se je v bližnjem posnetku nato boril igralec.

1988 – Project X. Mučili naj bi več opic. 

Rambo 3
: Tudi tu so konjem nastavili ovire, čez katere so nato padli.

1999 – The Thirteenth Warrior. Poginila sta dva konja. Enega so uspavali, ker je žica hudo poškodovala njegovo nogo.

2005 – Manderlay. Igralec John C. Reilly je med snemanjem filma dal odpoved, ker so ubili osla. Prizor so nato izrezali iz filma.

2009 – Kuhati zgodovino. V dokumentarcu o vojaških kuharjih so bili gledalci šokirani tudi nad prizori pokola živali. Nazorno so namreč pokazali klanje krav in prašičev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.