Za kulturne študente

Foto: Žurnal24 Mesec kulture bo v ponedeljek v Kinu Šiška odprl Dubioza kolektiv. (Foto: Luka N
Marec bo pevski, igriv, umetniški in skoraj predobro obiskan.
Oglej si celoten članek

Po končanem izpitnem obdobju čakajo študente več kot štirje tedni, nabiti s kulturo in glasbo, ki bodo letos postregli s približno 40 dogodki.

Množično zainteresirani
Vznemirja že dejstvo, da so vse prireditve (razen dveh) brezplačne, še bolj pa pester izbor, ki bo na deseti Mesec kulture ŠOU v Ljubljani spet privabil trume študentov, kar je po besedah vodje projekta Mesec kulture Špele Juhart včasih lahko že problematično: ''Obisk Meseca kulture je vsako leto množičnejši, kar v praksi pomeni, da so vsi dogodki obiskani na meji infrastrukturnih zmogljivosti.'''

Prizadevamo si, da je program meseca kulture vsako leto še bolj raznolik in obsežen – da si lahko s kulturo postreže čim več študentov.
Špela Juhart, vodja projekta

Kulturni marec se bo začel z likovno razstavo, predizborom za Rock izziv in študentsko zborovsko revijo. Drugi teden se bo dogajanje preselilo na modne piste – 12. marca se kot letošnja novost obeta zanimiva študentska modna revija – in v muzeje, kine ter galerije – študenti bodo ob predložitvi statusnega dokazila lahko brezplačno obiskali kar 19 kulturnih hramov.

Presenečenje v Križankah
Do konca meseca se bodo med drugim zvrstili še jam sessioni, filmska večera, ustvarjalne delavnice in improligaške borbe.

V Križankah se 8. marca za študentke obeta koncert s presenečenjem, zadnjega v mesecu bodo vsi skupaj v središču mesta sklenili marec s študentskim sprevodom, v Cvetličarni pa ga bodo zvečer poleg zmagovalne skupine natečaja Rock izziv 2010 kulturno zaokrožili še Zmelkoow, Tide in Zabranjeno pušenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.