Magazin
24 ogledov

Za kulturne študente

Mesec kulture bo v ponedeljek v Kinu Šiška odprl Dubioza kolektiv. (Foto: Luka N Žurnal24 main
Marec bo pevski, igriv, umetniški in skoraj predobro obiskan.

Po končanem izpitnem obdobju čakajo študente več kot štirje tedni, nabiti s kulturo in glasbo, ki bodo letos postregli s približno 40 dogodki.

Množično zainteresirani
Vznemirja že dejstvo, da so vse prireditve (razen dveh) brezplačne, še bolj pa pester izbor, ki bo na deseti Mesec kulture ŠOU v Ljubljani spet privabil trume študentov, kar je po besedah vodje projekta Mesec kulture Špele Juhart včasih lahko že problematično: ''Obisk Meseca kulture je vsako leto množičnejši, kar v praksi pomeni, da so vsi dogodki obiskani na meji infrastrukturnih zmogljivosti.'''

Prizadevamo si, da je program meseca kulture vsako leto še bolj raznolik in obsežen – da si lahko s kulturo postreže čim več študentov.
Špela Juhart, vodja projekta

Kulturni marec se bo začel z likovno razstavo, predizborom za Rock izziv in študentsko zborovsko revijo. Drugi teden se bo dogajanje preselilo na modne piste – 12. marca se kot letošnja novost obeta zanimiva študentska modna revija – in v muzeje, kine ter galerije – študenti bodo ob predložitvi statusnega dokazila lahko brezplačno obiskali kar 19 kulturnih hramov.

Presenečenje v Križankah
Do konca meseca se bodo med drugim zvrstili še jam sessioni, filmska večera, ustvarjalne delavnice in improligaške borbe.

V Križankah se 8. marca za študentke obeta koncert s presenečenjem, zadnjega v mesecu bodo vsi skupaj v središču mesta sklenili marec s študentskim sprevodom, v Cvetličarni pa ga bodo zvečer poleg zmagovalne skupine natečaja Rock izziv 2010 kulturno zaokrožili še Zmelkoow, Tide in Zabranjeno pušenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.