Začarani (ne)srečni štorklji

Foto: Žurnal24 Scenografija in kostumografija sta zamišljeni v orientalskem slogu, enajst mario
Dan je kot nalašč za prebuditev otroka v sebi ali pohajkovanje z najmlajšimi. Peljite jih v Mini Teater na Ljubljanski grad, kjer si bodo ob 17. uri lahko ogledali lutkovno predstavo Začarani štorklji.
Oglej si celoten članek

Pravljica pripoveduje o mladem bagdadskem kalifu, ki si je zaželel živeti zunaj svoje zlate palače in postati ljudem koristen. Skrivnostni pergament mu je razkril, kako lahko postane svoboden in se iz človeka spremeni v štrka (štorkljo), po spremembi pa se izkaže, da je njegova nova podoba le čarovnija zlobnega čarovnika Kašnurja, ki tako lahko zavlada Bagdadu. Nesrečni štrk poleti v sveto mesto Medina v upanju, da bo tam našel rešitev. Med ruševinami sreča v grdo sovo začarano indijsko princeso, ki mu obljubi pomoč, če se bo poročil z njo ...

Marionetna predstava Začarani štorklji je nastala po znani pravljici Zgodba o kalifu štrku nemškega pisatelja Wilhelma Hauffa. Kot večina klasičnih pravljic je tudi ta pravljica večplastna in tako ponuja več tem za interpretacijo.

Za otroke do 12. leta je cena vstopnice 6 evrov, za odrasle pa 8.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.