Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Začarani (ne)srečni štorklji

Scenografija in kostumografija sta zamišljeni v orientalskem slogu, enajst mario Žurnal24 main
Dan je kot nalašč za prebuditev otroka v sebi ali pohajkovanje z najmlajšimi. Peljite jih v Mini Teater na Ljubljanski grad, kjer si bodo ob 17. uri lahko ogledali lutkovno predstavo Začarani štorklji.

Pravljica pripoveduje o mladem bagdadskem kalifu, ki si je zaželel živeti zunaj svoje zlate palače in postati ljudem koristen. Skrivnostni pergament mu je razkril, kako lahko postane svoboden in se iz človeka spremeni v štrka (štorkljo), po spremembi pa se izkaže, da je njegova nova podoba le čarovnija zlobnega čarovnika Kašnurja, ki tako lahko zavlada Bagdadu. Nesrečni štrk poleti v sveto mesto Medina v upanju, da bo tam našel rešitev. Med ruševinami sreča v grdo sovo začarano indijsko princeso, ki mu obljubi pomoč, če se bo poročil z njo ...

Marionetna predstava Začarani štorklji je nastala po znani pravljici Zgodba o kalifu štrku nemškega pisatelja Wilhelma Hauffa. Kot večina klasičnih pravljic je tudi ta pravljica večplastna in tako ponuja več tem za interpretacijo.

Za otroke do 12. leta je cena vstopnice 6 evrov, za odrasle pa 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.