Začetek festivala ljubiteljskih gledališčnikov

Foto: Žurnal24
Na odru postojnskega kulturnega doma se bo na 46. Linhartovem srečanju, festivalu slovenskih ljubiteljskih gledaliških skupin, v treh dneh predstavilo deset gledaliških skupin.
Oglej si celoten članek

 V kulturnem domu bodo danes na ogled štiri predstave: Dogodivščine Bima in Buma KUD Gledališča Steps Izola, Stroj Hamlet Gledališča Gnosis z II. gimnazije Maribor in MKUD Ivan Cankar, Balkanski špijon Dramskega odseka PD Štandrež iz Štandreža pri Gorici v Italiji, ob 20. uri pa bodo s predstavo Prigode dobrega vojaka Švejka Šentjakobskega gledališča Ljubljana slovesno odprli srečanje najboljših gledaliških skupin.
V petek in soboto se bodo v Postojni zvrstile še ostale predstave, ki so jih selektorji javnega sklada za kulturne dejavnosti v letošnji sezoni izbrali med 150 ljubiteljskimi predstavami, v spremljevalnem programu srečanja pa še tri. V petek in soboto bo v kulturnem domu potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo izmenjali mnenja o igranju in predstavah.
Žirija, ki jo sestavljajo nosilec Borštnikovega prstana, dramski igralec Bine Matoh, dramaturginja in dramatičarka Simona Semenič ter srbski režiser Predrag Stojmenović, bo ob koncu Linhartovega srečanja v soboto podelila matička za najboljšo predstavo v celoti in najbolj inovativen pristop ter največ tri kipce kot posebno priznanje žirije. V tekmovalnem delu se bo za nagrado matiček potegovalo sedem predstav, tri pa bodo na ogled v spremljevalnem programu festivala. Najboljša predstava v celoti bo nagrajena še s 500 evri, 200 evrov pa bo odšlo k predstavi z najinovativnejšim pristopom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.