Magazin
9 ogledov

Začetek festivala ljubiteljskih gledališčnikov

Žurnal24 main
Na odru postojnskega kulturnega doma se bo na 46. Linhartovem srečanju, festivalu slovenskih ljubiteljskih gledaliških skupin, v treh dneh predstavilo deset gledaliških skupin.

 V kulturnem domu bodo danes na ogled štiri predstave: Dogodivščine Bima in Buma KUD Gledališča Steps Izola, Stroj Hamlet Gledališča Gnosis z II. gimnazije Maribor in MKUD Ivan Cankar, Balkanski špijon Dramskega odseka PD Štandrež iz Štandreža pri Gorici v Italiji, ob 20. uri pa bodo s predstavo Prigode dobrega vojaka Švejka Šentjakobskega gledališča Ljubljana slovesno odprli srečanje najboljših gledaliških skupin.
V petek in soboto se bodo v Postojni zvrstile še ostale predstave, ki so jih selektorji javnega sklada za kulturne dejavnosti v letošnji sezoni izbrali med 150 ljubiteljskimi predstavami, v spremljevalnem programu srečanja pa še tri. V petek in soboto bo v kulturnem domu potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo izmenjali mnenja o igranju in predstavah.
Žirija, ki jo sestavljajo nosilec Borštnikovega prstana, dramski igralec Bine Matoh, dramaturginja in dramatičarka Simona Semenič ter srbski režiser Predrag Stojmenović, bo ob koncu Linhartovega srečanja v soboto podelila matička za najboljšo predstavo v celoti in najbolj inovativen pristop ter največ tri kipce kot posebno priznanje žirije. V tekmovalnem delu se bo za nagrado matiček potegovalo sedem predstav, tri pa bodo na ogled v spremljevalnem programu festivala. Najboljša predstava v celoti bo nagrajena še s 500 evri, 200 evrov pa bo odšlo k predstavi z najinovativnejšim pristopom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.