Zakaj čistilni robčki niso primerni za odstranjevanje ličil?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
To je razlog, da niso primerni za vsakdanjo uporabo …
Oglej si celoten članek

Ne očistijo temeljito

Kozmetične čistilne robčke uporabljajte le v nujnih primerih. Poleg tega, da onesnažujejo okolje, ličil z obraza ne očistijo popolnoma, saj ne očistijo umazanije in maščobe, ki se čez dan nabere na obrazu, zato vam lahko takšen način čiščenja zamaši pore. Če ne verjamete, si obraz po čiščenju z robčki umijte še z mlačno vodo in gelom za čiščenje obraza in videli boste, da sledi ličil po uporabi tovrstnih robčkov še vedno ostanejo na obrazu.

Izsušijo oči

Da bi dobro očistili maskaro, sploh vodoodporno, morate s čistilnimi robčki precej drgniti okoli oči, kar lahko zelo izsuši kožo na tem predelu, ki je tanjša in zato bolj občutljiva. Poleg tega lahko s tem početje zdražite tudi oko. Za ta predel je najbolj priporočljivo oljno čistilno sredstvo. 

Vsebujejo konzervanse

Da se v kozmetičnih čistilnih robčkih ne bi razmnožile bakterije, jim dodajo velike količine konzervansov, ki še dodatno izsušijo kožo in lahko izzovejo alergijske reakcije. Čistilni robčki tako niso primerni za vsakdanjo uporabo, so pa zelo praktični za potovanja. A bodite pozorni, da obraz po čiščenju z njimi vedno splahnete tudi z mlačno vodo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:57 1. Julij 2019.

    Čistilni robčki so odlični za čiščenje rok po popravljanju avtomobila. Zakaj bi bilo nekaj tako agresivnega sploh dobro za otroško …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.