Magazin > Lepota & telo
1091 ogledov

Zakaj čistilni robčki niso primerni za odstranjevanje ličil?

deklica ličenje ličila Profimedias
To je razlog, da niso primerni za vsakdanjo uporabo …

Ne očistijo temeljito

Kozmetične čistilne robčke uporabljajte le v nujnih primerih. Poleg tega, da onesnažujejo okolje, ličil z obraza ne očistijo popolnoma, saj ne očistijo umazanije in maščobe, ki se čez dan nabere na obrazu, zato vam lahko takšen način čiščenja zamaši pore. Če ne verjamete, si obraz po čiščenju z robčki umijte še z mlačno vodo in gelom za čiščenje obraza in videli boste, da sledi ličil po uporabi tovrstnih robčkov še vedno ostanejo na obrazu.

Izsušijo oči

Da bi dobro očistili maskaro, sploh vodoodporno, morate s čistilnimi robčki precej drgniti okoli oči, kar lahko zelo izsuši kožo na tem predelu, ki je tanjša in zato bolj občutljiva. Poleg tega lahko s tem početje zdražite tudi oko. Za ta predel je najbolj priporočljivo oljno čistilno sredstvo. 

Vsebujejo konzervanse

Da se v kozmetičnih čistilnih robčkih ne bi razmnožile bakterije, jim dodajo velike količine konzervansov, ki še dodatno izsušijo kožo in lahko izzovejo alergijske reakcije. Čistilni robčki tako niso primerni za vsakdanjo uporabo, so pa zelo praktični za potovanja. A bodite pozorni, da obraz po čiščenju z njimi vedno splahnete tudi z mlačno vodo. 

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 2
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 00:57 01.julij 2019.

    Čistilni robčki so odlični za čiščenje rok po popravljanju avtomobila. Zakaj bi bilo nekaj tako agresivnega sploh dobro za otroško ritko ali obraz, če je že za roke zelo agresivno? Smo vidli eno mamico, ki je histerično otroku brisala prste ...prikaži več s temi vlažilnimi robčki, vsakič ko se je otrok dotaknil tal. Otrok na prstih in rokah, skoraj ni imel več kože, videl si že žilice in živo rdeče roke. Zatorej!! Previdno pri uporabi tega!

Sorodne novice