Magazin > Lepota & telo
18752 ogledov

Večna dilema: Pranje las zvečer ali zjutraj?

pranje las Profimedias
To je odgovor na večno dilemo …

Kdaj prati lase, zjutraj ali zvečer, da bo pričeska optimalna, vaše zdravje pa tudi? Če lase operete zvečer in jih ne posušite do potankosti, je velika verjetnost, da bodo izgubi na volumnu, videti bodo brez sijaja, zaradi tega, ker jih niste pravilno posušili, so lahko videti celo neoprani in mastni. Poleg naštetega, pa so mokri in vlažni lasje bolj lomljivi od suhih, sploh ponoči, ko se naslanjate na vzglavnik. Če si želite videza urejene pričeske, lase torej operite zjutraj in ne zvečer. 

kodri Magazin To so lasni trendi za leto 2019

Poleg videza pa lahko trpi tudi vaše zdravje. Glivice namreč obožujejo mokra in topla mesta, zato so vaši mokri lasje in mehak vzglavnik idealno gojišče. Spanje z mokrimi ali vlažnimi lasmi tako ni priporočljivo, saj lahko glive in spore, ki se zaradi tega početja zaredijo v vzglavniku, privedejo do težav z dihanjem in nastanka alergij.

lepota, obraz Magazin Lepotni svet obnorel ta antični pripomoček

Poleg jutranjega pranja, pa upoštevajte tudi te nasvete frizerjev, da lase vedno namilite dvakrat, a z majhno količino šampona in jih nikoli ne razčešite, ko so še mokri, temveč jih razčešite še pred pranjem. Balzam nanesti le na konice in lase vedno dobro izperite. Mokrih las ne drgnite z brisačo, temveč jih le nežno otrite. 

Komentarjev 3
  • norman 17:57 10.februar 2019.

    Čistoča je pol zdravja. Pravite, da so mokri lasje vir okužb. Kaj pa umazani?

  • Rose_Tooth 17:46 10.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni strani z lahkoto dobi veeč dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com

Sorodne novice