Magazin > Lepota & telo
17086 ogledov

Tri najpogostejše napake pri pranju las

lasje, las, česanje, nega las Profimedias
Bolj kot primeren šampon, je za zdravje las pomembna pravilno umivanje in ravnanje z lasmi.  Za lepe, sijoče in zdrave lasa zato upoštevajte te tri nasvete.

Previsoka temperatura vode
Če bomo lase prali s prevročo vodo, nam ne bo pomagal niti najdražji šampon in najbolj kvalitetna nega. Lasje pri pranju z vročo vodo postanejo brez sijaja, voljnosti, rezultat pa so pusti in lomljivi lasje, zato poskrbimo, da mlačno vodo uporabimo vsaj pri izpiranju. 

Oblikovanje mokrih las
Mokri lasje so občutljivi, še posebej na dotik in vročino, zato se česanja mokrih las ne priporoča. Prav tako pa mokrih las tudi ne obremenjujemo z izdelki za oblikovanje. Gel ali lak za lase zato vedno uporabimo na suhih laseh, olje za lažje česanje pa uporabite pred pranjem, tako se tudi izognete mastnemu lasišču. 

Prevelika uporaba proizvodov za nego
Maske  in olja za lase so zelo priporočljiva, a z njimi ne gre pretiravati ali jih uporabljati hkrati. Če na lase nanesemo masko, se tisti dan izognimo uporabi drugih proizvodov, saj je za lasišče in lase lahko hitro preveč. Pozorni bodimo tudi pri odmerjanju, manj je več in proizvode nanesimo le na konice las, da lahko lasišče še vedno diha. 

pranje las Magazin Večna dilema: Pranje las zvečer ali zjutraj?
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice