Magazin > Lepota & telo
10673 ogledov

Večno vprašanje: Kolikokrat na teden prati lase? Frizerji odgovarjajo!

pranje las Profimedias
Profesionalci svetujejo, da se izogibajte šamponom, ki vsebujejo sulfate (SLS), saj izsušijo lase in lasišče, kar povzroča, da se hitreje mastijo, saj mešički začno proizvajati več maščobe.

Kako pogosto prati lase, ni mogoče natančno določiti, saj smo si med seboj različni. Kljub temu pa obstaja pravilo, ki velja za vse – manj kot jih umivamo, manj mastni bodo, pravi priznani newyorški  frizer Julian Farel. Prepogosto pranje las lahko namreč izčrpa lasišče, saj s tem izperemo maščobni serum, ki ga proizvajajo žleze lojnice in katerih naloga je, da se lasje in lasišče ne izsuši. 

Če lase milite vsak dan, z lasišča sperete naravna olja, kar vodi k suhim in lomljivim lasem. Lase je priporočljivo prati enkrat do dvakrat na teden in nič pogosteje, še pravi Farel. Če vaše lase pogosto izpostavljate visokim temperaturam, z likanjem ali sušilcem za lase, potem je še posebej pomembno, da jih ne umivate več kot dvakrat tedensko. V primeru, da ste se med telovadbo prepotili, lahko čiste lase operete le z vodo, kar bo povsem zadostovalo. 

Da bodo vaši lasje dlje časa ostali čisti, izbirajte ustrezen šampon za vaš tip las, balzam nanašajte le na konice in pazite, da jih ne sušite na najmočnejši temperaturi. Razni izdelki za oblikovanje las in pričeske prav tako poskrbijo, da bodo vaši lasje hitreje umazani.

Emilia Clarke Magazin Zvezdnice, ki prisegajo na naravno barvo las meghan markle Magazin Pameten trik Meghan Markle za videz popolnejših ustnic!
Komentarjev 1
  • Avatar Anistanka
    Anistanka 01:38 22.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice