Zakaj manekenke vedno grdo gledajo?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prazen izraz na obrazih modelov je v današnjem času nekaj povsem pričakovanega.
Oglej si celoten članek

Obrekovalci modne industrije se pogosto pritožujejo nad modeli, ki si pri svoji hoji po pisti ne nadenejo nikakršnega nasmeha. Le na koncu, ko se prikaže modni oblikovalec in se okoli njega nagnetejo modeli, naj bi bili nasmehi v tem svetu še sprejemljivi.

Samokontrola in nonšalantnost

Vannesa Brown, profesorica oblikovalske in vizualne kulture z Nottingham Trent Univerze je glede zamrznjenih obrazov modelov mnenja, da slednji lahko povedo marsikaj. Brownova pojasnjuje, da tovrstni izraz prihaja iz videza aristokratskega prezira, ki mu je bila zgodovina priča v stoletjih, ki so jih prežemali portreti številnih slikarjev, kar bi v današnjem času po njenem mnenju lahko poimenovali kar 'profilna slika'. Tak pogled po njenem mnenju zavrača smehljajoči obraz za nekoga, s katerim želimo komunicirati in ob tem izžareva samokontrolo in nonšalantnost.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.