Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Zakaj manekenke vedno grdo gledajo?

berlin fashion week, moda, modna pista Žurnal24 main
Prazen izraz na obrazih modelov je v današnjem času nekaj povsem pričakovanega.

Obrekovalci modne industrije se pogosto pritožujejo nad modeli, ki si pri svoji hoji po pisti ne nadenejo nikakršnega nasmeha. Le na koncu, ko se prikaže modni oblikovalec in se okoli njega nagnetejo modeli, naj bi bili nasmehi v tem svetu še sprejemljivi.

Samokontrola in nonšalantnost

Vannesa Brown, profesorica oblikovalske in vizualne kulture z Nottingham Trent Univerze je glede zamrznjenih obrazov modelov mnenja, da slednji lahko povedo marsikaj. Brownova pojasnjuje, da tovrstni izraz prihaja iz videza aristokratskega prezira, ki mu je bila zgodovina priča v stoletjih, ki so jih prežemali portreti številnih slikarjev, kar bi v današnjem času po njenem mnenju lahko poimenovali kar 'profilna slika'. Tak pogled po njenem mnenju zavrača smehljajoči obraz za nekoga, s katerim želimo komunicirati in ob tem izžareva samokontrolo in nonšalantnost.

 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:03 02.februar 2016.

    Zato ker se smeh da prepoznat če ni pristen, brezirazen obraz je pa vedno samo brezirazen obraz. Je maska pod katero se marsikaj brez večjega truda ali strahu pred napakam z lahkoto skrije. Npr kako so v resnici manekenke nezadovoljne ...prikaži veče in se jim daje premalo pravic v ozadju ko pogledi množic ali medijev ugasnejo.

  • smejka 11:44 02.februar 2016.

    Ker so lačne, izkoriščane....