Zaključite zajtrk z nečim sladkim

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Želite zvedeti še za enega v vrsti receptov za hujšanje? V zajtrk vključite nekaj sladkega in presenečeni boste nad rezultati ...
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki imajo še enega v vrsti zanimivih nasvetov za hujšanje: zaključite svoj jutranji obrok z nečim sladkim. V študiji, ki so jo izvedli na univerzitetnem medicinskem centru v Tel Avivu, je ena skupina udeležencev pojedla zajtrk, ki je vseboval 304 kalorij in 10 gramov ogljikovih hidratov, medtem ko je druga skupina zaužila 600 kalorij vreden zajtrk, s 60 grami ogljikovih hidratov, ki je vključeval majhno slaščico; čokoladico, piškot, krof ali tortico.

V zajtrk vključite slaščice …

8-mesečna študija je pokazala, da so posamezniki v obeh skupinah ljudi izgubili približno enako število kilogramov, a posamezniki v skupini z nizkokaloričnim zajtrkom so nato pridobili dodatne kilograme, medtem ko so jih posamezniki iz skupine z zajtrkom, ki je vključeval slaščice, še dodatno izgubili.

Raziskovalci pojasnjujejo, da se je skupina 'sladkosnedih zajtrkovalcev' namreč soočala z nižjo stopnjo hrepenenja po nezdravih prigrizkih in se bolje držala zahteve po vnosu kalorij skozi ves preostanek dneva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.