Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Zaključite zajtrk z nečim sladkim

hrana zajtrk sok jajce pomaranča Shutterstock
Želite zvedeti še za enega v vrsti receptov za hujšanje? V zajtrk vključite nekaj sladkega in presenečeni boste nad rezultati ...

Strokovnjaki imajo še enega v vrsti zanimivih nasvetov za hujšanje: zaključite svoj jutranji obrok z nečim sladkim. V študiji, ki so jo izvedli na univerzitetnem medicinskem centru v Tel Avivu, je ena skupina udeležencev pojedla zajtrk, ki je vseboval 304 kalorij in 10 gramov ogljikovih hidratov, medtem ko je druga skupina zaužila 600 kalorij vreden zajtrk, s 60 grami ogljikovih hidratov, ki je vključeval majhno slaščico; čokoladico, piškot, krof ali tortico.

V zajtrk vključite slaščice …

8-mesečna študija je pokazala, da so posamezniki v obeh skupinah ljudi izgubili približno enako število kilogramov, a posamezniki v skupini z nizkokaloričnim zajtrkom so nato pridobili dodatne kilograme, medtem ko so jih posamezniki iz skupine z zajtrkom, ki je vključeval slaščice, še dodatno izgubili.

Raziskovalci pojasnjujejo, da se je skupina 'sladkosnedih zajtrkovalcev' namreč soočala z nižjo stopnjo hrepenenja po nezdravih prigrizkih in se bolje držala zahteve po vnosu kalorij skozi ves preostanek dneva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.