Zakonski prepiri vplivajo na zdravje moških

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Zaradi zakonskih prepirov bolj trpijo moški kot ženske.
Oglej si celoten članek

Moški, ki se veliko prepirajo s svojimi ženami, pogosto trpijo za nespečnostjo in migrenami, piše hrvaški portal 24sata. Prepiri med partnerjema imajo sicer čustvene in fizične posledice za moške in ženske, a ko gre za zdravje, se je izkazalo, da večje posledice dolgotrajnih prepirov nosijo moški. Raziskave, ki so jih v ZDA delali kar 16 let, so namreč pokazale, da v zakonih, kjer je veliko konfliktov, moški trpijo za številnimi težavami, kot so glavobol, nespečnost in slabše splošno zdravstveno stanje. 

Magazin To je najpogostejši razlog za prevaro

Občutek pripadnosti, zaupanja in razumevanja med partnerjema je zelo pomembno v vsaki vezi. Ko se ljudje prepirajo, to izzove nelagodje in stres, ki lahko privede do zdravstvenih težav. S paralelnimi raziskavami so potrdili, da tovrsten stres lahko vodi tudi do srčno-žilnih obolenj. Zdravstveno stanje parov, ki so jih zajeli v vzorec, je bilo slabše pri parih, ki se pogosto prepirajo. Na lestvici od 1 do 5 so ga ocenili z 4,07, pari, ki so povedali, da se pogosto prepirajo z zakoncem, pa z 3,86.

Najpogostejši so prepiri zaradi denarja in starševstva, zanimivo pa je, da dolgoletni prepiri niso prav nič vplivali na zdravstveno stanje žensk, ki so bile vključene v raziskavo. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.