Magazin > Odnosi in prosti čas
1250 ogledov

Zakonski prepiri vplivajo na zdravje moških

prepir, moški, ženska, skrbi Profimedias
Zaradi zakonskih prepirov bolj trpijo moški kot ženske.

Moški, ki se veliko prepirajo s svojimi ženami, pogosto trpijo za nespečnostjo in migrenami, piše hrvaški portal 24sata. Prepiri med partnerjema imajo sicer čustvene in fizične posledice za moške in ženske, a ko gre za zdravje, se je izkazalo, da večje posledice dolgotrajnih prepirov nosijo moški. Raziskave, ki so jih v ZDA delali kar 16 let, so namreč pokazale, da v zakonih, kjer je veliko konfliktov, moški trpijo za številnimi težavami, kot so glavobol, nespečnost in slabše splošno zdravstveno stanje. 

Žalost - fotografija je simbolična Magazin To je najpogostejši razlog za prevaro

Občutek pripadnosti, zaupanja in razumevanja med partnerjema je zelo pomembno v vsaki vezi. Ko se ljudje prepirajo, to izzove nelagodje in stres, ki lahko privede do zdravstvenih težav. S paralelnimi raziskavami so potrdili, da tovrsten stres lahko vodi tudi do srčno-žilnih obolenj. Zdravstveno stanje parov, ki so jih zajeli v vzorec, je bilo slabše pri parih, ki se pogosto prepirajo. Na lestvici od 1 do 5 so ga ocenili z 4,07, pari, ki so povedali, da se pogosto prepirajo z zakoncem, pa z 3,86.

Najpogostejši so prepiri zaradi denarja in starševstva, zanimivo pa je, da dolgoletni prepiri niso prav nič vplivali na zdravstveno stanje žensk, ki so bile vključene v raziskavo. 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.