Magazin > Odnosi in prosti čas
1462 ogledov

Trik: Tako si bo vašo kritiko vzel k srcu

ljubezen
Kako govoriti s partnerjem, da bo vašo kritiko vzel resno.

Partnerju je treba povedati, kakšno obnašanje nas moti, in to na miren in spoštljiv način. Na žalost pa včasih tudi to ne zaleže … Obstaja pa majhen trik.

Kako partnerja "pravilno" kritizirati

"Opazila sem, da ti zadnje čase dol visi za gospodinjska opravila.“ Ta ali kakšen podoben stavek ste partnerju zagotovo že kdaj zabrusili v obraz. Se je kaj spremenilo? Verjetno ne, ker niste bili dovolj jasni – manjka podatek o vaših čustvih in tudi konkretna formulacija vaših želja.

Bolj učinkovita bi bila v tem primeru takšna kritika: "Želela bi si, da bi vsaj enkrat na teden posesal (bodite čim bolj konkretni pri izražanju svojih želja). Žalosti me, kadar ignoriraš umazana tla, saj imam že tako dovolj dela z drugimi opravili.“

Bi si želeli s partnerjem preživeti več časa? Prihodnjič mu zašepetajte v uho: "Mislim, da imaš zame premalo časa. Želim si, da bi enkrat na teden imel čas le zame, za kakšnem zmenek. Kadar se ne vidiva pogosto, se počutim zapostavljeno.“

Skratka, svoje želje in svoja čustva morate jasno izraziti. Videli boste, da vam bo s pomočjo tega trika partner prej ustregel.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.