Magazin > Odnosi in prosti čas
3303 ogledov

Ta živila zmanjšujejo vaš libido

seks, ljubezen Profimedias
Če se je vaša želja po spolnosti v zadnjem času opazno zmanjšala, so morda kriva tudi ta živila.

Prehrana ima velik vpliv tako na moški kot ženski libido, zato je zelo pomembno, kaj se znajde na vaših krožnikih, če si pod svojimi rjuhami želite več akcije. Tem osmim živilom se je v tem primeru bolje izogibati …

Soja
Čeprav vsebuje veliko mineralov, vitaminov in vlaknin, količina te kombinacije ni ravno idealna za vaš libido. Uživanje velikih količin soje in sojinih izdelkov namreč poveča proizvodnjo estrogena v našem telesu, ki pa je glavni »krivec« za pomanjkanje seksualne želje. 

Žvečilni gumi
Večina žvečilnih gumijev vsebuje mentol, ki zmanjšuje nivo testosterona, hormona, ki vpliva na seksualno željo tako moških kot žensk. Slab zadah lahko na hitro odpravite tudi z limoninim sokom.

Mlečni proizvodi
Vzrok za nizek libido je lahko tudi pogosto uživanje mlečnih proizvodov, ki rušijo naravno ravnovesje hormonov v telesu in s tem negativno vplivajo tudi na vaš libido. Če ne morete brez mleka, sira, sladoleda in ostalih mlečnih dobrot, njihovo uživanje omejite vsaj na trikrat tedensko.

Ocvrt krompirček
Čeprav je slasten, ocvrt krompirček vsebuje velike količine transmaščob, ki prav tako neugodno vplivajo na nivo testosterona v telesu in s tem željo po seksu. Če ga boste črtali s svojega jedilnika, boste v spalnici hitro opazili razliko. 

Tonik
Slaba novica za vse ljubitelje gin tonika, tonik namreč zmanjšuje libido. Vsebuje rastlinski izvleček kinin, ki mu daje značilni grenak okus. Ravno kinin pa zmanjšuje raven testosterona.

Alkohol
Alkohol morda res pomaga pri tem, da se sprostimo, a le v majhnih količinah. Prevelike količine niso dobre za zdravje, prav tako pa privedejo do težav z erekcijo in orgazmom.

Energetski napitki
Velika količina sladkorja, ki se nahaja v tovrstnih napitkih, ravno tako lahko zmanjša nivo testosterona v telesu, rezultat tega pa je manjša želja po seksu. 

Ovsena kaša
Ovsena kaša je zdrav in uravnotežen obrok, a prevelika količina le te, lahko negativno vpliva na vaš libido. Poleg tega je bogata z vlakninami, kar pomaga izločiti pline iz telesa, česar pa si med vroča akcijo ravno ne želimo. 
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice