Magazin > Odnosi in prosti čas
3150 ogledov

Sedem najbolj pogostih poškodb med spolnimi odnosi

Seks Shutterstock
Tako se spopadete z nevšečnostmi, ki se vam lahko pripetijo med vročimi igricami.

Vaginalne ranice
Blage krvavitve in pekoč občutek. Do tega pogosto pride, če med spolnim odnosom niste dovolj vlažni. V tem primeru je dobro uporabiti lubrikant, ki prepreči tovrstne težave. Če težave ne izginejo ali se krvavitev poveča, pa morate nujno obiskati svojega ginekologa. 

Odrgnine 
V navalu strasti niste uspeli priti do postelje, zato ste opravili kar v dnevni sobi, a kaj, ko sta preproga ali sedežna iz grobe tkanine na vaši koži pustila odrgnine. Tovrstne rane sperite s hladno vodo in antibakterijskim milom. Če je prišlo do rane, mesto razkužite in namažite z antibakterijsko kremo.

Tujek v vagini ali anusu
Najpogosteje sta to kondom ali tampon. Po odnosu počakajte petnajst minut, da se vagina vrne v normalno stanje, nato poskušajte tujek izvleči s dvema prstoma. Če ne gre, se nemudoma oglasite pri svojem ginekologu. Če ste kaj "pozabili" v anusu, pa to najhitreje rešite tako, da odidete na veliko potrebo. 

Poškodbe hrbta
Če ste ljubitelji eksotičnih položajev, se lahko zgodi tudi to, da vas zagrabi v križu ali hrbtu. Boleče mesto najprej ohladite z ledom, nato pa nanj položite nekaj toplega, da se mišice sprostijo. Vzemite protibolečinsko tableto in vsaj nekaj ur počivajte. 

Alergija na hrano
Jagode in smetana v postelji so klasika, a ne, če ste na te sestavine alergični. Če boste na genitalije dali hrano, ki te draži, lahko pričakujete burno reakcijo. To najlažje omilite z milom in vodo, nato pa na žarišče namažete jogurt ali mleko. 

Infekcija sečil
Kdor je to že doživel, ve, kaj je prava bolečina. Pogosto pa se zgodi, kadar smo zelo spolno aktivni in ne pazimo na zadostno vlažnost. Lubrikant lahko prepreči tudi to nevšečnost. Če pa do tega pride, se antibiotikom težko izognemo. 

Zlomljen penis
To niti ni tako redka poškodba, do nje pa rado pride ob močni erekciji in divjemu spolnemu odnosu.  Čeprav se sliši še bolj boleče, je penis v tem primeru najbolje hitro oskrbeti z veliko ledu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.